Het Vaandel en de Optocht

Het Vaandel en de Optocht

De afname van deelnemers aan de Oeteldonkse optocht op maandag lijkt tot staan te zijn gebracht. Patrick van de Krabben, de minister die gaat over de optocht, vertelt dat het aantal grote praalwagens is gestabiliseerd. Het zijn er dit jaar dertien. Daarnaast zijn er 7 grote loopgroepen en 4 andere loopgroepen te bewonder en dat is meer dan vorig jaar.

Het Oeteldonks Vaandel stelt ok dit jaar een geldbedrag beschikbaar aan de deelnemende groepen. De bijdragen van vorig jaar zijn nuttig besteed, aldus Patrick.  “Ik denk dat de optocht een kwaliteitsimpuls heeft gekregen. De clubs zijn in staat om betere kwaliteit materialen en gereedschappen te kopen en dat ga je terug zien.” Zo zijn er lasapparaten, slijptollen en boormachines aangeschaft en is geïnvesteerd in het onderhoud van de tractoren.

Würth
Rob van Leeuwarden, directeur van Würth Nederland  en recent lid geworden van het Vaandel, is een kijkje gaan nemen in de Bouwhal.  “Ik ben onder de indruk. Hier voel je hoeveel bloed zweet en tranen het kost om aan de optocht deel te nemen. Prachtig ook hoe de clubs het met veel energie maar met betrekkelijkweinig middelen allemaal voor elkaar krijgen. Dat is echt vakmanschap en heel veel liefde voor Oeteldonk.” Binnenkort gaat Würth in Bouwhal verder praten over mogelijke ondersteuning.

2017-03-10T07:47:58+00:00